Arbejde er god medicin

Takket være et fleksjob er Lars Erik Jensens selvværd og selvtillid – og ikke mindst helbred – blevet markant styrket.

Det er nu 1½ år siden Lars Erik Jensen startede i fleksjob i Korsørvirksomheden BaliQuilt 3 timer om ugen. På den tid er hans glæde ved arbejdslivet og selvtilliden i det hele taget vendt tilbage. Og som en ekstra stor bonus for den 51-årige tidligere elektriker er helbredet også på rette kurs. 

- Den struktur og forudsigelighed, der er i mit arbejde hos BaliQuilt, er lige det, jeg har brug for. Jeg skal løse nogle konkrete opgaver hen over ugen såsom rengøring og forsendelse af pakker fra webshoppen, og det aftaler jeg med Laila, hvornår og hvordan det skal ske, forklarer Lars Erik Jensen.

Stresset job

Han er oprindeligt uddannet elektriker og har arbejdet som elektriker i en årrække. Men arbejdet og arbejdsmiljøet stressede ham med angst og depression til følge. I mange perioder var Lars Erik Jensen sygemeldt, og sygeperioderne blev længere og hyppigere. Sygdommen var da også årsag til, at han blev opsagt fra sin tidligere arbejdsplads, og så stod Lars Erik Jensen i en helt ny og uvant situation.

- Jeg havde svært ved at erkende, at jeg ikke passede ind i et almindeligt job. Jeg fokuserede på mine begrænsninger og havde vanskeligt ved at se de muligheder, der var åbne for mig, siger Lars Erk Jensen.  

I fleksjob

Alt dette ændrede sig, da Lars Erik Jensen fik fleksjobbet hos patchworkbutikken BaliQuilt, for her var nemlig de optimale rammer, som han kunne udfolde sig i. Lars Erik Jensen har brug for at have styr på sin hverdag, kende sit job og sine opgaver, der gerne skal udføres i et venligt arbejdsmiljø, hvor der er tid og plads til at tale om tingene. Med en ansættelse på få timer ugentlig, hvor arbejdstiden kan imødekomme Lars Erik Jensens udfordringer, så løser han enkle men vigtige arbejdsopgaver, som frigør indehaver Laila Mogensen til at kunne fokusere på kunderne og forretningens udvikling.   

- Jeg startede med rengøring, men der er kommet lidt mere på efterhånden, for nu er jeg også med til at pakke varer i webshoppen. Jeg er begyndt at kunne overskue flere opgaver, hvilket giver både selvtillid og selvværd. Jeg synes, at jeg vokser og at hverdagen hænger godt sammen. Så for mig har fleksjobbet hos BaliQuilt været god medicin, siger Lars Erik Jensen.

Siden er sidst opdateret 5. november 2019