Efteruddannelse sikrede Toms fremtid

Nyt job – i samme virksomhed!

Skiftet fra chauffør til mekaniker hjalp desværre kun en tid på Tom Nielsens rygsmerter. En operation for diskusprolaps faldt heller ikke ud til Toms fordel, og smerterne ved at gå og stå på jobbet fik til sidst Tom til at smide håndklædet i ringen. Arbejdslivet så ud til at være slut for mekanikeren, der havde været hos korsørvirksomheden P. K. Justesen siden 2005. Men et tæt partnerskab med Jobcenter Slagelse sikrede Toms jobmæssige fremtid.

Vejen tilbage i transportvirksomheden gik gennem et efteruddannelsesforløb på Selandia i Slagelse. Her fik Tom godskrevet noget af uddannelsen til disponent på grund af sin erfaring, så han i løbet af kun et år – hvoraf godt ni måneder var praktik i P. K. Justesen – blev færdiguddannet og fik en ny chance. 

- Jobcentret har været en meget serviceminded samarbejdspartner i dette forløb. Vi har fået hjælp til det praktiske, refunderet lønudgifter i forbindelse med Toms uddannelse, og Toms skrivebordsplads er blevet indrettet, så han er aflastet bedst muligt i dagligdagen, forklarer Henrik Justesen.

Opsvinget på vej

P. K. Justesen har mange store kunder inden for byggebranchen, som i øjeblikket oplever et opsving. Det smitter naturligt af på transportbranchen, hvor hjulene snurrer stadig hurtigere og efterspørgslen på medarbejdere stiger. Og det tager man seriøst i Korsør.

Fremover kan vi ikke forvente at alle nye medarbejderes kvalifikationer er helt på linje med vores aktuelle behov. Her er Jobcentret en virkelig god samarbejdspartner, for man forstår vores behov og vores muligheder. En af fordelene ved et forpligtende partnerskabssamarbejde ligger i, at vi kan nytænke sammen, siger Henrik Justesen.

Tilbage på sporet

Tom er ikke i tvivl om, at den dårlige ryg ville have sat en stopper for hans karriere inden for transportbranchen. Og måske hans karriere i det hele taget. Men hans egen vilje, P. K. Justesens sociale ansvar og jobcenterets støttemuligheder, har nu bragt Tom tilbage på sporet.

Foto: Direktør Henrik Justesen (t.v.) og medarbejder Tom Nielsen (t.h.)

Fakta om partnerskabsaftalen

  • Siden 2007 har flere hundrede lokale virksomheder haft et tæt samarbejde med Jobcenter Slagelse via en Partnerskabsaftale.
  • Partnerskabsaftalen sikrer bl.a. virksomhederne en fast kontaktperson, løbende dialog og netværksmøder om mulighederne for hjælp og støtte fra Jobcenter Slagelse.
  • I år fejrer Partnerskabssamarbejdet 10 års Jubilæum, hvilket markeres med forskellige aktiviteter i løbet af 2017

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Leder af Virksomhedsservice, Bjarne Mikkelsen, tlf. 58 57 40 35, mobil 20 93 78 37
  • Direktør Henrik Justesen, tlf. 25 24 67 98, e-mail hjj@pkjustesen.dk
Siden er sidst opdateret 5. november 2019