Fleksjobbere giver tid til udvikling

Flere fleksjobbere ansat i BaliQuilt

Ansatte i fleksjob giver indehaver af BaliQuilt, Laila Mogensen, tid til at servicere kunder og udvikle nye produkter og tilbud.

Der er nok at se til i patchworkbutikken BaliQuilt i Korsør. Indehaver Laila Mogensen er i sving med de mange gøremål, der er i virksomheden, fra tidlig morgen til sen aften. Og hun får god hjælp af 3 medarbejdere ansat i fleksjob, som tager godt fra af tidsrøvende opgaver inden for salg, rengøring, administration og vedligeholdelse af firmaets webshop.

Selv om medarbejderne kun er ansat med en arbejdstid på få timer ugentligt, så giver det lige nøjagtig Laila Mogensen tidsmæssigt overskud til at fokusere på at betjene butikkens kunder. Og til at kaste sig over nye kreative ideer, produkter og tilbud til sine mange kunder.

Fortsat vokseværk

- Fleksjobordningen, hvor man kan ansætte fleksjobbere i et begrænset timeantal, er som skræddersyet til os med små og mindre virksomheder. Vi har ofte behov for at få løst mange små konkrete opgaver, som ikke kan oppebære en fuldtidsstilling. Eller hvor en enkelt persons kvalifikationer ikke slår til, mener Laila Mogensen.

På seks år er BaliQuilt vokset ud af indehaver Laila Mogensens parcelhus og ind i butikslokalerne på Linde Allé i Korsør. Hvad der startede som en hobbyvirksomhed, er nu en ægte iværksætterhistorie, der stadig har masser af vokseværk i sig. Og hvor der skal lægges masser af arbejdstimer.

- Det ligger lidt i den udvikling, vi har været igennem. Fra at være tænkt som udelukkende en webshop, så var der også efterspørgsel efter direkte salg, vejledning og undervisning. På den måde voksede BaliQuilt ind i nogle områder, som krævede mere af min tid. Det blev særlig tydeligt, da vi i 2014 åbnede vores fysiske butik på Linde Allé, hvor vi nu kunne tilbyde flere services, fortæller Laila Mogensen.

Enkel løsning

Hos BaliQuilt var der et mærkbart behov for en deltidsmedarbejder med kompetencer inden for både salg, administration, internet og rengøring. Men sådan deltidsmedarbejder kan være svær at finde. Løsningen var dog ganske enkel. Laila Mogensen forklarer:

- Jeg blev kontaktet af en kvinde, der ville høre, om jeg kunne tage hende i fleksjob. Da jeg ikke vidste, hvad dette indebar, kontaktede jeg Jobcenter Slagelse. Her blev jeg bekendt med ordningen, som faktisk løste det problem, jeg stod i.

Afstemme forventninger

På Jobcenter Slagelse siger fleksjobkonsulent Birgit Kellerstrøm Nielsen, at netop muligheden for at ansætte fleksjobbere i ganske få timer – helt ned til få timer om ugen giver virksomhederne gode muligheder for at få løst mindre opgaver.

- Når man er fleksjobber, har man i sagens natur nogle fysiske eller psykiske udfordringer og begrænsninger, som en arbejdsgiver skal være bekendt med, og som der skal tænkes med ind i ansættelsesforholdet. På Jobcenter Slagelse gør vi meget ud af at afstemme de gensidige forventningerne, så der ikke opstår unødige frustrationer. Det er en stor hjælp, hvis virksomheden, som i BaliQuilts tilfælde, er helt afklaret om, hvilket konkret arbejdsopgave, der skal udføres. Og hvis fleksjobberen har et reet billede af sine egne personlige og faglige kompetencer, så er vejen banet for et godt match, siger Birgit Kellerstrøm Nielsen.

Tid til udvikling

BaliQuilt er i vækst. Laila Mogensen quilter tæpper for private, og har et stort udvalg af stoffer og forskelligt specialtilbehør til patchwork. Men det stopper ikke her, for Laila Mogensen underviser også i de avancerede syteknikker på sine kurser i butikken. Og ideerne til nye aktiviteter står i kø for at blive realiseret.

- Fleksjobordningen er ikke vanskeligere at administrere end almindelige ansættelsesforhold. Til gengæld kan jeg se, at jeg får frigjort nogle vigtige timer i driften, som jeg nu kan bruge på udvikling. Derudover så ser jeg jo, hvor godt det er for mine ansatte, at de kan bruge deres evner. Det underbygger min tro på, at alle mennesker har ressourcer, som kan bringes i spil, når vilje og vej er til stede, siger Laila Mogensen. 

Siden er sidst opdateret 27. august 2021