Mangfoldighed skaber muligheder

Professionelt virksomhedsnetværk

At være med i et professionelt virksomhedsnetværk giver mere end blot viden. Det skaber også nye muligheder for at hjælpe flere i gang med job eller uddannelse, mener forstander Erik Juhl på Plejecentret Antvorskov.

Det var ikke helt tilfældigt, at det var Plejecentret Antvorskov, der i 2016 modtog Lokalt Arbejdsmarkedsråds (LAR) Virksomhedspris for socialt ansvar. Plejecentret har nemlig i 10 år været med i Partnerskabssamarbejdet og i det daglige virke for at skabe rum og plads for borgere, der har en udsat position på arbejdsmarkedet.

-       Vi har været glade for at være med i et professionelt netværk af virksomheder, som kan berige hinanden med viden og erfaringer. Og vi har gjort flittig brug af de input, vi har fået af Jobcenter Slagelse til, hvordan vi kan anvende de offentlige ordninger til at udvikle vores egne medarbejdere. Men måske især til hvordan vi kan bruge vores arbejdsplads til at give udsatte personer et personligt og kvalifikationsmæssigt rygstød til at komme videre i job eller uddannelse, siger Erik Juhl, der er forstander på Plejecentret Antvorskov.

Rummelighed

På et moderne plejecenter som Antvorskov er der 200 ansatte i mange forskellige stillinger. Desværre slides nogle af medarbejderne også fysisk og psykisk. På Plejecentret Antvorskov prøver man – med held – at rokere slidte medarbejdere til andre jobs, hvor de kan vedblive at gøre en forskel i hverdagen. Nogle gange skal der blot lidt tilvænning til, mens der i andre tilfælde også skal fyldes på med supplerende kvalifikationer.

-       Vi går langt og gør meget for at fastholde vores medarbejdere. Vi har mange redskaber i værktøjskassen takket være vores samarbejde med Jobcentret. Og de gode erfaringer deler vi gerne ud af til andre virksomheder i Partnerskabssamarbejdet, forklarer Erik Juhl.

Får føling med jobbet

Det kan være vanskeligt at komme ind på arbejdsmarkedet uden forudsætninger og med få personlige ressourcer. Men Erik Juhl og hans medarbejdere har et godt tag på også denne målgruppe:

-       Vi har nogle funktioner, hvor vores praktikanter ikke har beboerkontakt. Her får de lært at begå sig på en arbejdsplads. De lærer normer, skrevne og uskrevne regler at kende, og modtager om nødvendigt undervisning på sprogskolen. Og med behørig tålmodighed og fleksibilitet, så hjælper vi praktikanterne tættere på arbejdsmarkedet.

Udvikler arbejdspladsen

Erik Juul lægger vægt på at hver enkelt person, som er i et forløb på Plejecentret Antvorskov, er en ressource, for ikke så sjældent endda, rekrutteres nye medarbejdere blandt disse borgere. Det ligger ligesom i virksomhedskulturen.

-       Vi er glade for at gøre denne indsats, for det er også med til at højne arbejdspladsen som en social institution. Vi lærer alle sammen noget nyt om os selv og om vores arbejde, når vi møder nye mennesker. At vi kan lære af hinanden og gøre vores arbejdspladser bedre og mere interessante at være på, er nok en af Partnerskabssamarbejdets helt store styrker. Mangfoldigheden viser os nye muligheder, siger Erik Juhl.

Siden er sidst opdateret 27. august 2021