På rette vej som voksenlærling

Vi lever af vores dygtige medarbejdere, derfor skal vi selvfølgelig være med til at sørge for deres uddannelse!

Direktør Jens-Ole Larsen er sikker i sin sag, når han siger: - Det er et stort ansvar at være chauffør. I daghører der så meget mere til chaufførjobbet end blot at køre lastbilen. Ruteplanlægning, miljøbevidst kørsel, IT, førstehjælp og kundeservice er en del af jobbet.

Så det siger næsten sig selv, at uddannelse er vejen til disse mange kompetencer. Slagelse Transportcenter betjener kunder på store dele af Sjælland og har i mange år uddannet sine ufaglærte

medarbejdere til chauffører: - Når vores chauffører kører rundt med gods og materiel for millioner af kroner, skal de også uddannes til at håndtere det. Og kunderne skal mærke, at de har med et ansvarsbevidst og serviceminded menneske at gøre. Den forståelse har vores voksenlærlinge i kraft af deres livserfaring og modenhed, og de er derfor også med til at sætte en standard i firmaet, siger Jens-Ole Larsen.

Jeg investerer i min fremtid

At uddannelsen af medarbejderne er i så høj kurs på Slagelse Transportcenter, glæder 36-årige Thomas Meinertsen. Han er netop nu – som voksenlærling – ved at tage chaufføruddannelsen i firmaet. Han føler, at han er på vej mod en god og sikker fremtid inden for branchen.

 - Jeg kan lide jobbet. Det er frit, selvstændigt og meget varieret. Det er ikke kun varerne, du skal behandle ordentligt. Det er også firmaets kunder. Jeg ser uddannelsen, som en investering i mig selv og min fremtid. For med svendebrevet i hånden har du mange flere muligheder for at holde fast i et job, forklarer Thomas Meinertsen, der har kunnet forkorte uddannelsen med 1 år på grund af sin erhvervserfaring.

Samarbejde der fungerer

Thomas Meinertsen startede i virksomhedspraktik i 2013. Herefter blev han ansat som jobrotationsvikar i forbindelse med et rotationsprojekt, som Jobcenter Slagelse stod bag. Han fik smag for chaufførfaget, og Slagelse Transportcenter så et potentiale i ham som en kommende voksenlærling og medarbejder.

- Thomas har de faglige kvalifikationer og menneskelige egenskaber, vi har brug for. Vi er meget tilfredse med, at vi kan rekruttere medarbejdere fra vores lokalområde, og her har vi fået fin hjælp og støtte af Jobcenter Slagelse blandt andet også til det administrative i forbindelse med  refusionsreglerne vedrørende voksenlærlinge.

Siden er sidst opdateret 5. november 2019