Voksenlærlinge styrker virksomheden

Hvis vi også på længere sigt skal rekruttere dygtige medarbejdere, så skal vi uddanne dem nu!

- JN Meat, lyder den venlige stemme i telefonen, mens fingrene flyver raskt hen over tastaturet. 30-årige Fenita Ajrusi er i aktion og i sit es. For ikke så længe siden var hun ledig, men nu er hun voksenlærling i Slagelsefirmaet JN Meat.

- Vi er glade for Fenita og for den modenhed og arbejdsdisciplin, hun bringer ind i arbejdet. Det er med til at styrke os, siger økonomidirektør Ulrik Møllergaard.

Som ledig kom Fenita i virksomhedspraktik hos JN Meat. Hun havde administrativ erfaring fra et tidligere job og et klart ønske om at få en faglig uddannelse inden for kontorområdet.

- I løbet af virksomhedspraktikken, som kom i stand i samarbejde med Jobcenter Slagelse, fandt vi ud af, at Fenitas kompetencer passede med virksomhedens ønsker og behov til en kommende lærling. Derfor var vi glade for at tilbyde hende en voksenlærlingekontrakt, lyder det fra økonomidirektøren.

Vi tager uddannelsesansvar

- Vi gør gerne en indsats for at hjælpe ledige ind på arbejdsmarkedet. Og vi er meget opmærksomme på, at vi har et uddannelsesansvar – også overfor det lokale arbejdsmarked. Når vi selv gerne ansætter fagligt kompetent personale, så skal vi også være med til at uddanne elever.

Styrker mine jobmuligheder

Fenita er glad for det administrative arbejde, og hun er glad for den viden, hun får i skoleperioden. Hun har fået merit for sine engelskkundskaber, og har hun valgt at tage et ekstra fag.

- Jeg valgte at udvide uddannelsen med faget privatøkonomi, for det vil styrke mine kvalifikationer, så jeg kan søge job flere steder, når jeg er færdig, forklarer Fenita.

Siden er sidst opdateret 23. marts 2021