Tillykke til Malerfirmaet Holger Christensen & Søn

Får LAR's Jubilæumspris 2019

Kæmpe TILLYKKE til Malerfirmaet Holger Christensen & Søn som har fået overrakt Lokalt Arbejdsmarkedsråds Jubilæumspris 2019. 

Prisen uddeles hvert år til en offentlig og en privat virksomhed, der i særlig grad udviser socialt ansvar og engagement ved at understøtte den lokale beskæftigelsesindsats.

Malerfirmaet Holger Christensen & Søn har især fokus på at give mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet en chance for at få et arbejde og en uddannelse, f.eks. via Voksenlærlingeordningen. De sikrer, at forløbene blive succesfulde bl.a. ved at have uddannede mentorer, som støtter tæt op omkring medarbejderen. Derudover gør de meget for at fastholde deres medarbejdere ved at skabe et godt og rummeligt arbejdsmiljø og bruge de handicapkompenserende ordninger. 

Send lyset videre

Selve prisen var glaskunst af Branka Lugonjo, som fortalte om de symboler, der er i kunstværket. F.eks. "at være mange om noget", vigtigheden af "at holde fast i hinanden", at vælge "hvilken inspiration, man vil være for andre" og betydningen af, at "sende lyset videre". Det flotte kunstværk var allerede på plads i trappeopgangen, så alle kunne nyde det.

At gøre en forskel her og nu

Formanden for LAR Thomas Clausen lagde vægt på, at virksomheden var en rigtig god arbejdsplads, hvor medarbejderne blev. At virksomheden var god til at imødekomme mennesker med forskellige udfordringer og god til at uddanne lærlinge. Han sluttede med en opfordring om at "leve i det nu der gælder" både som menneske og virksomhed.

Det kræver noget af alle

Direktør Michael Holm Hansen takkede for anerkendelsen, som han var rigtig glad for på virksomhedens vegne. Han takkede sine medarbejdere og især koordinator og mentor Maj-Britt Saxe Jensen for et stort socialt engagement og for at støtte op omkring medarbejdere, der har brug for det. Det er en stor indsats, som bl.a. kræver tålmodighed, sagde han. Han takkede også for et rigtig godt samarbejde med virksomhedskonsulent Kaj Rasmussen fra Virksomhedsservice i Jobcenter Slagelse. Det har betydet meget at få inspiration og hjælp til at tage socialt ansvar, sagde han. 

Prisen fejrer 10 års jubilæum

I år kan den anerkendende pris også fejre 10 års jubilæum. Dette afspejles på Jubilæumsdiplomet, som Bjarne Høj Christensen fra VASAC's Kunstgruppe har leveret et flot og farvestrålende kunstværk til. 

Firmaet har haft Partnerskabsaftale med Jobcenter Slagelse siden 2013.

Foto fra venstre:
Formanden for LAR Thomas Clausen, direktør Michael Holm Hansen og glaskunstner Branka Lugonja.