Arriva

Driftsleder Claus Henriksen udtaler:

Ni ud af ti tilbyder vi job

At være med i Partnerskabsaftalen er for vores vedkommende en naturlig konsekvens af det gode samarbejde, som vi gennem mange år har haft med Jobcenter Slagelse. Når vi har valgt at udvide samarbejdet med en egentlig Partnerskabsaftale, er det fordi, vi er interesseret i at få viden om hvilke ordninger og service, vi kan bruge til at få gode, veluddannede medarbejdere. Og så vil vi gerne i erfaringsudveksling med andre virksomheder for at få ideer til nye tiltag, siger driftschef Claus Henriksen.

Jobrotation

Arriva har i mange år benyttet sig af jobrotationsordningen, hvor deres chauffører opkvalificeres samtidig med, at der uddannes ledige, som vil kunne søge job som chauffører hos Arriva eller hos andre virksomheder i branchen.

Uddannelse betyder meget for os, fortæller Claus Henriksen. Han siger videre: - Der sker løbende ændringer på chaufførområdet, som gør, at vi skal efter- og videreuddanne vores medarbejdere. Jobrotationsordningen er en effektiv måde at skabe tid og plads til uddannelse, uden at driften påvirkes negativt. Vi sender hvert år alle vores chauffører på kursus, og vi har brug for, at hjulene stadig holdes i gang.

Arriva har også uddannet en hel del voksenlærlinge. Claus Henriksen er glad for at give voksne en mulighed for at lære et fag og få papir på det.

Der er et godt perspektiv i, at voksne får en uddannelse. Hos os er voksne mennesker også attraktive medarbejdere, for de bringer en masse livserfaring og myndighed med ind i jobbet, siger driftschefen.

Partnerskabsaftalen med Arriva blev etableret i 2010.